VALORS CONSULT ASIG Principală Vineri
19 Oct 2018
18:25:43
| RSS

free counter
Meniu site
Parteneri
Curs Valutar
Verifică RCA
Verifică PAD
Publicitate
Statistici
valors-consult.ucoz.ro trustrank
 Riscuri acoperite / neacoperite de Casco 
Riscuri acoperite / neacoperite de polita Casco  

 

Ce riscuri acoperă casco?

Casco acoperă doar daunele produse la autoturismul asigurat, atâta timp cat acest autoturism este înscris legal în circulație (înmatriculat provizoriu sau definitiv) și aparține proprietarului înscris în polița de asigurare (radierea mașinii determina încetarea automata a poliței casco, cu excepția radierilor la sfârșitul contractelor de leasing).

Obligația legala a unui asigurator casco este ca, în urma unui eveniment asigurat, sa plătească readucerea autoturismului asigurat în starea dinaintea producerii evenimentului, prin reparare sau înlocuire.

Riscurile asigurate se împart în 4 mari categorii:

a. avarie parțială (accident în trafic, indiferent de cine este vinovat; avarie în parcare cu autor cunoscut/ necunoscut) = avarie a cărei reparație nu costă mai mult decât un plafon stabilit de asigurator (de regula 75-80% din SA).

b. avarie totală (situația de avarie totala se stabilește de către asigurator pe baza unui deviz de reparație sau a unui memoriu tehnic din care reiese ca mașina nu mai poate fi adusă în parametrii de siguranță specificați de producător, ambele documente se întocmesc de către service specializat și autorizat RAR).

c. furtul parțial (furtul unor părți din mașina, inclusiv roata de rezervă; tot la aceasta situație se includ și avariile produse mașinii de către hoț: geam spart, bord deteriorat, chiar și în cazurile de tentativă de furt)

d. furtul total (dispariția totala a mașinii)

Atenție mare la numărul de chei și telecomenzi pe care le dețineți! La încheierea poliței vi se cere să declarați numărul de chei și telecomenzi pe care le dețineți la mașină. În caz de furt total, asiguratorul vă va solicita să îi prezentați toate aceste chei și telecomenzi. Lipsa lor sau nedeclararea lor (asiguratorul verifică la producător, numărul total de chei emise și înregistrate în computerul mașinii) va determina neplata despăgubirii. Fac excepție cazurile în care la furtul mașinii, șoferul a fost deposedat de chei prin violență sau sub amenințare.

Conform legii, orice daună la mașina trebuie reclamata la politie (la secția în raza căreia s-a produs/constatat dauna). Aproape toți asiguratorii vă vor solicita documentele emise de poliție, pentru a vă despăgubi.

Asiguratorul va despăgubi întotdeauna efectul unui risc asigurat, dar nu și cauza. De ex: dacă ruperea unui pivot în mers determina răsturnarea mașinii, asiguratorul va despăgubi repararea mașinii mai puțin costul pivotului.

În toate cazurile, asiguratorul va despăgubi contravaloarea daunei, mai puțin franșiza aplicabilă și (posibil) ratele ce au mai rămas de plata la polița. Franșiza se stabilește de regula pentru fiecare dintre cele 4 categorii separat, dar exista și cazuri când ea este exprimată unitar, pentru orice daună.

Ce riscuri NU acoperă Casco?

Situațiile diferă de la asigurator la asigurator, dar în majoritatea cazurilor nu se acoperă daunele rezultate din următoarele situații:

1. atunci când șoferul nu îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru a conduce (fără permis sau cu permisul suspendat, sub influența alcoolului sau a drogurilor etc);

2. atunci când mașina nu îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru a circula (ITP lipsă, avarii anterioare serioase în măsura în care ele pot fi dovedite de către asigurator etc);

3. atunci când șoferul nu are calitatea de proprietar solicitată expres în poliță (anumiți asiguratori impun condiții clare, de genul: pot conduce mașina doar angajații firmei proprietare, sau doar soțul/soția proprietarului);

4. avarii produse la anvelope, care nu au afectat și jențile;

5. avarii produse de rularea cu autovehiculul prin apa (trecerea prin apa, inclusiv bălti temporare);

6. avarii produse de stropirea cu substanțe chimice corozive;

7. avarii produse cu bună știință de către proprietar sau prepuși ai acestuia;

8. avarii produse de către proprietar sau membrii familiei acestuia, din postura de pasageri sau pietoni, atunci când mașina se află parcată;

9. furtul cu chei potrivite: casco despăgubește doar furtul prin efracție (care prezintă urme de pătrundere forțată, de ex: dacă este uitată mașina descuiată, casco nu despăgubește). In caz de furt, NU scrieți declarația de la poliție la dictarea polițistului, este declarația dvs. așa că scrieți cu cuvintele dvs. faptele așa cum le cunoașteți și cum le-ați constatat!

Sursa: www.reno.ro

 
   

 

Căutare
Contact

S.C. VALORS CONSULT
ASIG S.R.L.

str.Traian,nr.29,Constanța


Telefon:
+4 0341 411 052


FAX:
+4 0341 780 316Ora locală
Calendar
«  Octombrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
METEO
Știri
Prietenii site-ului
 • TRANSILVANIA BROKER
 • Creaţi un website gratuit
 • Jocuri Online Gratuite
 • Tutoriale Video
 • Kit-uri de Navigator
 • ...
  Reclama
  Statistici T5 valors-consult.ucoz.ro Real PageRank

  Copyright Valors Consult Asig © 2018Powered by uCoz