VALORS CONSULT ASIG Principală Vineri
19 Oct 2018
19:27:25
| RSS

free counter
Meniu site
Parteneri
Curs Valutar
Verifică RCA
Verifică PAD
Publicitate
Statistici
valors-consult.ucoz.ro trustrank
 În caz de daună 
Ce fac în caz de daună?

 

În cazul accidentelor cu vătămări de persoane sau cu victime, urmați cât se poate de exact prevederile codului rutier. După ce ați îndeplinit toate obligațiile prevăzute de lege, îndreptați-vă atenția și spre cele necesare despăgubirii pe casco a automobilului dumneavoastră, așa cum sunt prevăzute în continuare.

In cazul accidentelor fără vătămări de persoane și fără victime, pașii de urmat sunt următorii:

1. sunați agentul/ brokerul, descrieții situația (dauna) și întrebați-l ce să faceți;

2. păstrați-vă calmul și evitați să vă certați cu celelalte persoane implicate;

3. eliberați drumul (mutați mașina în afara sau pe marginea carosabilului);

4. notați-vă: numele celorlalte persoane implicate (și eventual al martorilor, dacă situația o cere), numerele de înmatriculare ale mașinilor implicate, detalii sumare despre alte auto implicate (marca, culoare), adresa unde s-a produs/constatat dauna (piața, strada și nr. imobilului în dreptul căruia s-a petrecut evenimentul, drumul și km în cazul drumurilor din afara localitătilor);

5. prezentați-vă imediat (cat mai repede posibil) la secția de poliție în raza căreia s-a produs evenimentul, astfel:

- pentru cazurile de avarii, la secția de poliție accidente ușoare a municipiului sau sectorului (unde o astfel de secție există) sau la secția de poliție normală pentru localitățile mai mici;

- pentru cazurile de furt, la secția de poliție normală, indiferent de tipul localității.

6. asigurați-vă paza mașinii și transportul ei în service (dacă e cazul). Nu uitați să cereți factura fiscală sau bon fiscal ștampilat (multe asigurări casco despăgubesc aceste cheltuieli).

Este bine să aveți la dvs.: cartea de identitate a dvs.(original), permisul de conducere (original), talonul mașinii (original + copie), asigurarea RCA (original + copie), asigurarea casco (doar copie), chitanța pt. Rovinieta (original).

Nu vă speriați de polițiști, dar nici nu vă certați cu ei! Prevederea referitoare la prezentarea imediată la poliție este înscrisă în lege și nerespectarea ei se sancționează cu puncte, amendă și suspendarea permisului pentru 30 zile. Majoritatea polițiștilor vă vor sancționa exemplar dacă faceți scandal în secția de poliție, așa că păstrați-vă calmul și veți putea scăpa mai ușor.

Ce acte trebuie să primiți de la polițiști:

- în caz de accident în trafic sau static, dar cu autor cunoscut: un exemplar din procesul verbal; plus, în caz că sunteți nevinovat: copie după asigurarea și talonul auto vinovat.

- în caz de avarie constatată în parcare sau cu autor necunoscut: autorizație de reparație și anexa 2 (o scrisoare către asigurator); anexa 2 poate lipsi, dacă polițistul scrie conținutul ei pe verso-ul autorizației de reparație și ștampilează și pe verso.

- în caz de furt solicitați o hârtie care să indice înregistrarea plângerii dvs. (ajunge o țidula cu ștampilă și numărul de înregistrare). Secțiile de poliție vor elibera destul de greu această hârtie, dar au acesta obligație legală, așa că dacă insistați o veți obține. Este foarte utilă pentru a demonstra asiguratorului că ați efectuat demersurile necesare pentru prinderea făptașului și eventuala recuperare a pagubelor.

Cereți să se înscrie atent toate daunele constatate pe auto (cele care se vad).

7. prezentați-vă cât mai repede posibil la departamentul constatări al asiguratorului sau, dacă nu este posibil, luați legătura cu asiguratorul (telefon/ fax/ email). Termenul limită este prevăzut în poliță: 24/ 48/ 72 ore de la producerea evenimentului. Atenție! În cazul depășirii acestui termen, asiguratorul poate refuza despăgubirea.

Este bine să aveți la dvs.: cartea de identitate a dvs.(original), permisul de conducere (original), talonul mașinii (original), cartea de identitate a mașinii (cel puțin copie), asigurarea RCA (original), asigurarea casco (original, împreuna cu dovezile de plata a ratelor), actele obținute de la politie (original), delegație de la firma proprietară a mașinii (pentru mașinile de firmă) sau împuternicire notarială de la proprietarul persoană fizică. La asigurator trebuie să se prezinte șoferul auto asigurat casco ce a fost implicat în eveniment, însoțit de proprietar (sau cu delegație/ împuternicire)

Ce trebuie să primiți de la asigurator:

- deviz constatator în care se înscriu componentele de reparat/ înlocuit, parafa și semnătura agentului constatator, lista service-urilor agreate.

8. mergeți la un service auto (preferabil, unul dintre cele agreate) pentru a programa reparația auto;

9. efectuați reparația;

10. completați dosarul de despăgubire cu documentele solicitate de asigurator;

11. recuperați-vă mașina reparată;

12. dacă este cazul, recuperați-vă banii de la asigurator

În caz de furt parțial, despăgubirea se va putea face doar după ce primiți de la poliție o scrisoare în care se indică negăsirea făptașilor (scrisoarea se primește în termen de aprox 2 - 5 săptămâni de la depunerea plângerii).

 

 

Căutare
Contact

S.C. VALORS CONSULT
ASIG S.R.L.

str.Traian,nr.29,Constanța


Telefon:
+4 0341 411 052


FAX:
+4 0341 780 316Ora locală
Calendar
«  Octombrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
METEO
Știri
Prietenii site-ului
 • TRANSILVANIA BROKER
 • Creaţi un website gratuit
 • Jocuri Online Gratuite
 • Tutoriale Video
 • Kit-uri de Navigator
 • ...
  Reclama
  Statistici T5 valors-consult.ucoz.ro Real PageRank

  Copyright Valors Consult Asig © 2018Powered by uCoz